Otello

Wou 2015_1

Spanning, romantiek, vuile intriges, bedrog.

Een meeslepend plot met een dramatisch einde.

Bij de opera OTELLO zit je op het puntje van je stoel!


zondag 13 september 2015

14.30 uur
Grote Zaal | TivoliVredenburg Utrecht

 

Voor het laatste nieuws over Weekend Opera Utrecht 2015 (OTELLO), klik hier.

Over Weekend Opera Utrecht

Voor Weekend Opera Utrecht worden ieder jaar een koor en een orkest samengesteld. Het orkest is een mooie mix van vergevorderde amateurmusici en professionals; het koor wordt gevormd door het Nederlands Concertkoor aangevuld met projectzangers. Ook het Kinderkoor van de Zangschool Utrecht doet al jaren mee aan de producties van Weekend Opera Utrecht. Samen met professionele solisten studeren zij de opera in zeer korte tijd in. Voor de musici is het project een uitgelezen kans om samen met professionele solisten een volledige opera te spelen en zingen in een echte concertzaal; voor solisten is het een uitgelezen kans op een grote operarol vroeg in hun carrière. Bezoekers kunnen door de bescheiden entreeprijs en de presentatie op een laagdrempelige manier genieten van een complete opera.

Het koor

Weekend Opera Utrecht en het Nederlands Concertkoor bieden ambitieuze projectzangers (sopranen, alten, tenoren en bassen) de unieke kans om mee te zingen met Otello. Dat betekent dat het Nederlands Concertkoor speciaal voor dit project is versterkt met een aantal projectzangers. Het Kinderkoor van de Zangschool Utrecht doet ook weer mee.

Solisten

Otello – Jeroen Bik (tenor)
Desdemona – Lisette Bolle (sopraan)
Iago – Willem de Vries (bariton)
Cassio – Martin van Os (tenor)
Roderigo – Robert Kops (tenor)
Lodovico/Montano – Arjan Man (bas)
Emilia – Hanneke Tichelaar (sopraan)
Venetiaanse soldaten, zeelui en Cypriotische dorpelingen – Nederlands Concertkoor & het Kinderkoor van de Zangschool Utrecht

Warme band met het Jeugdcultuurfonds

jeugdcultuurfonds_utrecht-logoNet als in voorgaande jaren besteedt Stichting Weekend Opera Utrecht in al haar publiciteit aandacht aan het werk van het Utrechtse Jeugdcultuurfonds. Dit fonds helpt jongeren tussen 4 en 18 jaar die om financiële redenen geen kunstonderwijs kunnen volgen.

Initiatiefnemer

persfoto Jan van Maanen (3)

Dirigent Jan van Maanen is initiatiefnemer van Weekend Opera Utrecht. Onder zijn leiding zullen solisten, het Nederlands Concertkoor uitgebreid met extra zangers, het kinderkoor en een groot symfonisch orkest dit prachtige werk van Giuseppe Verdi uitvoeren. Weekend Opera Utrecht is inmiddels een jaarlijks terugkerend Utrechts fenomeen. Jan van Maanen wordt in de organisatie van het project ondersteund door het bestuur van Stichting Weekend Opera Utrecht.

Concert

Op 12 en 13 september 2015 studeert het gezelschap de opera in. De concertante uitvoering van Otello vindt plaats op zondagmiddag 13 september om 14.30 uur in de Grote Zaal van projectpartner TivoliVredenburg te Utrecht.

Kaartverkoop

Kaartjes zijn te koop vanaf €12,50. Klik hier voor meer informatie.