Nieuws

o

november 2023

Dit jaar hebben we bij onze lustrumeditie een mooi aanbod voor U-pashouders: op vertoon van een U-pas kosten kaartjes voor Aida slechts €5!

Meer informatie vind je op de aanbodpagina van U-pas.

  

oktober 2023

Kijk nou wat een prachtig ontwerp voor onze Aida! Dit jaar gemaakt door ontwerper Winneke Hazewinkel, die in januari 2024 zelf ook meezingt in het Nederlands Concertkoor. Dank je wel, Winneke!

 

 

 

 

september 2023

 

We zijn heel blij dat Stichting Mien van ‘t Sant Fonds heeft besloten om onze tiende editie financieel te ondersteunen! De stichting heeft ons al eerder geholpen bij de totstandkoming van onze productie.

december 2022


Kijk in deze vlog van Jan, Ab en Marie-Claire hoe Weekend Opera Utrecht zich voorbereidt op CavPag!

november 2022

Ook dit jaar organiseert Weekend Opera Utrecht weer een actie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met weinig geld tóch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt het fonds het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden.

Weekend Opera Utrecht gunt álle kinderen de kans om muziek te gaan maken.  Zelf weten we dat je daar een leven lang plezier van kunt hebben! Doneer alvast via onze actiepagina. Dank!

november 2022

De solistencast is rond! Omdat we op 8 januari 2023 twee opera’s zullen uitvoeren, werken we samen met niet minder dan tien (!) solisten. Hun namen staan inmiddels op de website.

oktober 2022

Wij zijn heel blij dat het Mien van ‘t Sant Fonds ons project Cavalleria Rusticana | Pagliacci financieel wil steunen! Dit fonds heeft al eerder bijgedragen aan projecten van WOU.

april 2022

WOU 2023 gaat door! We hebben er alle vertrouwen in dat we na een paar stille jaren weer een mooi project tegemoet gaan. Op 8 januari 2023 spelen we in de Grote Zaal van TivoliVredenburg het tweeluik Cavalleria Rusticana & Pagliacci.

januari 2018

WOU wenst u een mooi 2018! En het jaar begint goed. Op 2 januari zijn een drietal solisten (Tosca, Cavardossi en Scarpia) samen met Jan van Maanen te beluisteren op radio 4 bij Opium. Voor meer informatie klik op de site van Opium. Van 22.30-23.30 live op radio 4.

december 2017

Helaas moest Willem de Vries afzeggen voor de rol van Baron Scarpia, maar we zijn bijzonder blij met Bas Kuijlenburg die lastminute de strenge Scarpia wil zingen op 7 januari as. Wil je weten wat Bas nog meer heeft gedaan en gaat doen, zie zijn site.

oktober 2017

De kaartverkoop voor de 6-jarige jubileumeditie van Weekend Opera Utrecht is gestart via de website van TivoliVredenburg. Op zondag 7 januari wordt de opera Tosca uitgevoerd door het orkest van Weekend Opera Utrecht, het Nederlands Concertkoor, het Utrechts Kinderkoor en solisten o.l.v. Jan van Maanen.

oktober 2017

We zijn er klaar voor de cast voor Tosca is compleet!

Floria Tosca – Francis van Broekhuizen
Mario Cavaradossi – Morschi Franz
Baron Scarpia – Willem de Vries
Sacristano/Sciarrone – Pieter Hendriks
Spoletta – Martin van Os
Cesare Agelotti/Carceriere – Onno Kleyn

reclame

27 augustus
Brava NL als projectpartner is één ding. Maar VIER maal daags een eigen commercial op Brava NL is wel echt heel erg gaaf! Veel dank aan de makers van de commercial (Task4Studios) en aan Brava om uitzendtijd vrij te maken voor WOU 2015. Deel de link zoveel mogelijk! (klik hier of kopieer de link:   https://youtu.be/zC0wwXSQgW0 )

16 augustus 2015

www.bravanlklassiek.nl

Te gek nieuws! Brava NL heeft zich als projectpartner aan WOU 2015 verbonden. WIj zijn daar ontzettend blij mee. Via hun actiepagina, nieuwsbrief, Foyer-leden en social media besteden zij aandacht aan WOU.

klassieke zaken

11 augustus 2015
Afgelopen week vonden meer dan 9000 (!) abonnees van Klassieke Zaken het nieuwe nummer op de deurmat met daarbij een nieuwsbrief. Die zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een WOU item van een hele bladzijde erin! Heb jij ‘m ook ontvangen? Het Klassieke Zaken Magazine is verkrijgbaar via een abonnement of via de aangesloten muziekwinkels in Nederland.

ab nieuwdorp

3 augustus 2015
Net als vorig jaar zal Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp het verhaal bij de opera Otello vertellen. Zo blijft het geheel te volgen voor het publiek. En… nieuwtje: Ab Nieuwdorp is vanaf vandaag de nieuwe presentator van De Klassieken op Radio 4! Geweldig nieuws! Wil je alvast wennen aan zijn stem? Je kunt Ab elke werkdag van 9 tot 12 uur beluisteren. Veel plezier!

20150728 - partijen verstuurd

28 juli 2015
De orkestpartijen zijn verstuurd! Aan de partituur te zien heeft íedereen vanaf de eerste maat al wat te doen. Dat wordt dus lekker studeren. Zet de ramen open en laat de buren meegenieten – en vergeet ze niet uit te nodigen voor deze pracht opera!
(Nog geen partij ontvangen? Stuur dan gauw een email naar weekendoperautrecht@gmail.com)

11 juli 2015

Luister cover

Weekend Opera Utrecht is zeer verheugd dat Luister Magazine als projectpartner van WOU 2015 de opera Otello promoot. Deze week ligt de splinternieuwe glossy in de winkels en bij ruim 20.000 abonnees op de deurmat. Mét een bijzondere lezersaanbieding… Mis ‘m dus niet!!


6 juli 2015

16

Hoewel Otello een van de klassiekers onder de opera’s is, is het verhaal niet bij iedereen goed bekend. Het is ook wel een beetje ingewikkeld, met allerlei intriges. Daarom is het verhaal in begrijpelijke taal en beeld uitgelegd middels een leuke Facebook campagne. Like onze Facebook page dus gauw!

ticket

1 juli 2015
De kaartverkoop voor Otello is gestart!
Kaarten zijn online (klik hier) te koop via de kassa van TivoliVredenburg of telefonisch via 030-2314544
(ma t/m vrij van 12.00-16.00)

Prijzen: € 15 (normaal)  / € 12,50 (CJP)  / € 12,50 (U-pas )

Uitnodiging eindexamen

15 juni 2015

Vanavond om 19.00 uur doet onze concertmeester Anna Sophie Torn eindexamen voor haar Master in Utrecht. Iedereen is van harte uitgenodigd en wij wensen Anna Sophie natuurlijk heel veel succes!
Waar: Aula van het Academiegebouw, Domplein 29.
Wat: werken van Bruch, Piazzolla en Moszkowski


6 mei 2015

Wou 2015_1

De solisten van Weekend Opera Utrecht 2015 zijn bekend! De rollen van de opera Otello (Giuseppe Verdi) zijn als volgt verdeeld:
Otello – Jeroen Bik (tenor)
Desdemona – Lisette Bolle (sopraan)
Iago – Willem de Vries (bariton)
Cassio – Martin van Os (tenor)
Roderigo – Robert Kops (tenor)
Lodovico/Montano – Arjan Man (bas)
Emilia – Hanneke Tichelaar (sopraan)
Het belooft dus weer een spetterende editie te worden!

24 april 2015

dirigent icoon

In het weekend van 12 en 13 september 2015 vindt de vierde editie van Weekend Opera Utrecht plaats!

Wil je graag (weer) meedoen en ben je nog niet benaderd door een van de orkestcheffen? Stuur dan een mailtje naar weekendoperautrecht@gmail.com met daarin je contactgegevens en welk instrument je bespeelt.

22 april 2015

beeld Spant

SCOOP!! WOU dirigent Jan van Maanen trekt met een volledig symfonieorkest het theater in! Jan combineert daarin zijn passie voor dirigeren met zijn talenten voor de kleinkunst. Op zondag 10 mei om 14.30 uur geeft hij speciaal voor Moederdag een concert in Theater ‘t Spant in Bussum. Neem je (schoon)moeder mee en geniet in de pauze van een geheel verzorgde ‘afternoon tea’!

Klik hier voor meer info.

20 april 2015

WOU TiV

WOU-ers opgelet! WOU 2015 komt eraan en de oplettende lezer heeft vast al gezien dat Otello van Giuseppe Verdi op het programma staat! Wil jij er (weer) graag bij zijn? Geef je dan op via weekendoperautrecht@gmail.com. Zangers kunnen zich aanmelden via deze link.
Audities op vrijdag 15 mei.

17 maart 2015

jeugdcultuurfonds_utrecht-logo gecomprimeerd

Wauw, WOU! Na de editie van 2014 (Turandot) hebben we dankzij de gulle giften van de orkestleden maar liefst € 600 kunnen schenken aan het Utrechtse Jeugd Cultuurfonds! Dit fonds helpt kinderen tussen 4 en 18 jaar die om financiële redenen geen kunstonderwijs kunnen volgen.