Kaarten

Weekend Opera Utrecht
7 januari 2024
TivoliVredenburg

Weekend Opera Utrecht speelt Aida

Als er een operatitel tot de verbeelding spreekt, is het wel Aida. Geschreven voor de opening van het nieuwe operatheater in Caïro in 1871 en sindsdien niet meer van het repertoire verdwenen. Iedereen kent natuurlijk de triomfmars, al was het maar in de versie van Kleintje Pils bij de schaatswedstrijden in Thialf. Aida heeft echter naast de beroemde triomfscène, de overweldigende koorstukken, aanstekelijke balletmuziek en opwindende ensembles ook verstilde momenten, sfeertekeningen die je haast doen vergeten dat je bij een concertante uitvoering zit, en niet in Caïro.

Tien edities geleden werd Weekend Opera Utrecht geboren met Aida op de lessenaars. Voor dit tweede lustrum werd wederom voor een concertante uitvoering van Aida gekozen, gewoon omdat het fantastische muziek is én omdat het Nederlands Concertkoor er die eerste keer nog niet bij was. Het koor zal ongetwijfeld stralen op het podium, samen met de solisten en het orkest van Weekend Opera Utrecht.

Dirigent Jan van Maanen
Verteller Ab Nieuwdorp

Orkest van Weekend Opera Utrecht
Het Nederlands Concertkoor

Aida Jeannette van Schaik
Amneris Marie-Claire op ten Noort
Radames Andreas Warden-Bigom
Amonasro Martijn Sanders
Ramfis Nanco de Vries
Il Re Hans de Vries
Una sacerdotessa Hildy Bohn
Un messagero André Meulman

Over WOU

Weekend Opera Utrecht (WOU) doet ieder jaar iets bijzonders. Iets waarvan veel mensen denken dat het helemaal niet kán. WOU zet namelijk in één weekend een opera op de planken! Dat gaat als volgt. Op zaterdagochtend treffen koor, orkest en solisten elkaar voor het eerst om onder leiding van dirigent Jan van Maanen drie dagdelen te repeteren aan een van de grote opera’s uit de geschiedenis. De volgende ochtend treft iedereen elkaar voor de tweede dag, in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Er is dan alleen nog tijd voor een paar puntjes op de i en een doorloop van het hele stuk. En dan wordt het zaallicht al gedimd, want die zondagmiddag wordt de opera al uitgevoerd!

Om opera toegankelijk te maken voor publiek zijn onze toegangsprijzen laag. Bovendien is er een presentator die het verhaal van de opera tussen de bedrijven door toelicht. Zo doen we dat al sinds 2012, en er is nooit een reden geweest om de opzet van het project te veranderen. Voor koor, orkest en solisten is WOU een ware energiebom, die je maar al te graag over je heen laat komen. De energie die tijdens het concert van het podium spat blijkt aanstekelijk voor het publiek!

WOU tot nu toe:
2012: Aida
2013: Carmen
2014: Turandot
2015: Otello
2017: Jevgeni Onjegin
2018: Tosca
2019: Samson et Delilah
2020: Don Carlo
2023: Cavalleria Rusticana | Pagliacci

Stichting Weekend Opera Utrecht
Gerard Reijnststraat 55
2593 EB Den Haag

BTW-nummer: NL 852710203.B01
KvK: 57729921
Bankrekeningnummer: NL61 ING 0000 6536 72

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Partners

Logo_TiVre
U-paslogo_download
logo-nck-700x200px
KFH Staand RGB
O_PARTNER2021_ELISEMATHILDE_KLEUR-1-1
Artboard 1
Mien-van-t-Sant