Carmen 2013

OPERA IN EEN WEEKEND: CARMEN

Liefde, jaloezie en moord. Dat waren de drie hoofdingrediënten van de tweede editie van Weekend Opera Utrecht. Na de succesvolle productie van de opera Aïda van Verdi in 2012 stond op 14 en 15 september 2013 de vurige opera Carmen van Georges Bizet op de lessenaars.

danseresSpelers en zangers

Voor Weekend Opera Utrecht werden een orkest en koor samengesteld uit gevorderde amateurmusici en het Nederlands Concertkoor. Ook het Kinderkoor van de Zangschool Utrecht werkte aan Carmen mee. Samen met professionele solisten studeerden zij de opera in zeer korte tijd in.

Kijk hier voor meer gedetailleerde informatie over de solisten en overige deelnemers.

 

Projectpartners en financiers

De opera Carmen door Weekend Opera Utrecht kwam tot stand dankzij de samenwerking met een aantal projectpartners en financiers. Zonder hun steun was het project nooit zo geslaagd geweest!

Jeugdcultuurfonds Utrecht

jeugdcultuurfonds_utrecht-logoIn al haar publiciteit besteedde Stichting Weekend Opera Utrecht aandacht aan het werk van het Utrechtse Jeugdcultuurfonds. Dit fonds helpt jongeren tussen 4 en 18 jaar die om financiële redenen geen kunstonderwijs kunnen volgen.

Concert

Op 14 en 15 september 2013 studeerde het gezelschap de opera in. De concertante uitvoering van Carmen vond plaats op zondagmiddag 15 september om 15.00 uur in de zaal van projectpartner Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. Presentatrice Eva Brouwer, bekend van RTV Utrecht vertelde tussen de delen door het verhaal van de opera.

206

Dvd van het concert

Van het concert op 15 september is een dvd-opname gemaakt door TASK4 Studios. U kunt de dvd voor € 17,50 (incl. verzending) bestellen via het formulier op deze website.

Kijk hier voor een korte preview van de dvd:

Het verhaal van de opera

Carmen is een mooi zigeunermeisje dat het flirten niet laten kan. Ze brengt het hoofd van Don José op hol. Don José wordt stapelverliefd op Carmen. Zo niet Carmen: het was slechts een flirt. Ze wijst Don José af, maar die legt zich daarbij niet neer. Na zijn verwoede pogingen het hart van Carmen te veroveren, krijgen wanhoop en jaloezie de overhand. In een woedeaanval steekt Don José Carmen dood. Verblind door verdriet zingt hij de slotzin van de opera: ‘Ma Carmen adorée!’.

Roos met bloed