Turandot

TURANDOT: ALLEREERSTE OPERA IN TIVOLIVREDENBURG

GENOTEN VAN HET CONCERT? Van Turandot op 14 september is een integrale DVD-opname gemaakt. Voor €18 krijgt u deze DVD thuisgestuurd.
Wilt u de DVD bestellen? Stuur dan een email naar weekendoperautrecht@gmail.com.

[table id=2 /]

 

Over Weekend Opera Utrecht

Voor Weekend Opera Utrecht worden ieder jaar een koor en een orkest samengesteld. Het orkest bestaat uit gevorderde amateurmusici; het koor wordt gevormd door het Nederlands Concertkoor aangevuld met projectzangers. Ook het Kinderkoor van de Zangschool Utrecht doet opnieuw mee aan deze productie van Weekend Opera Utrecht. Samen met professionele solisten studeren zij de opera in zeer korte tijd in. Voor amateurmuzikanten is het project een uitgelezen kans om samen met professionele solisten een volledige opera te spelen en zingen in een echte concertzaal. Bezoekers kunnen door de bescheiden entreeprijs en de presentatie op een laagdrempelige manier genieten van een complete opera.

Het koor

Weekend Opera Utrecht en het Nederlands Concertkoor bieden ambitieuze projectzangers (sopranen, alten, tenoren en bassen) de unieke kans om mee te zingen met Turandot. Dat betekent dat het Nederlands Concertkoor speciaal voor dit project is versterkt met een aantal vergevorderde amateurs.

Solisten

De cast van Turandot ziet er als volgt uit:

Turandot – Mieke Doeschot
Altoum – Herman van der Linden
Timur – Frits Karskens
Liù – Marene Elgershuizen
Calaf – Morschi Franz
Ping – Willem de Vries
Pang – Leon van Liere
Pong – Jan-Willem Schaafsma
Un Mandarino – Arjan Man

Warme band met het Jeugdcultuurfonds

jeugdcultuurfonds_utrecht-logoNet als in 2013 besteedt Stichting Weekend Opera Utrecht in al haar publiciteit aandacht aan het werk van het Utrechtse Jeugdcultuurfonds. Dit fonds helpt jongeren tussen 4 en 18 jaar die om financiële redenen geen kunstonderwijs kunnen volgen.

Initiatiefnemer

persfoto Jan van Maanen (3)

Dirigent Jan van Maanen is initiatiefnemer van Weekend Opera Utrecht. Onder zijn leiding zullen solisten, het Nederlands Concertkoor uitgebreid met extra zangers, het kinderkoor en een groot symfonisch orkest dit prachtige werk van Giacomo Puccini uitvoeren. Weekend Opera Utrecht is inmiddels een jaarlijks terugkerend Utrechts fenomeen. Jan van Maanen wordt in de organisatie van het project ondersteund door het bestuur van Stichting Weekend Opera Utrecht.

Concert

Op 13 en 14 september 2014 studeert het gezelschap de opera in. De concertante uitvoering van Turandot vindt plaats op zondagmiddag 14 september om 14.30 uur in de zaal van projectpartner TivoliVredenburg te Utrecht. Kaartjes kosten slechts € 12,50. Via deze link kunt u online kaarten bestellen.

 

HiRes smal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *