Aida 2012

Verdi’s Aida from Scratch

wpc0d195ba_0f.jpgIn het weekend van 8 en 9 september 2012 vond de eerste editie van Weekend Opera Utrecht plaats in Vredenburg Leidsche Rijn. In slechts één weekend tijd werd een grootse operaproductie gerealiseerd: Aida van Giuseppe Verdi. Aan de productie werkten tientallen amateurzangers, een orkest en professionele solisten mee. Het geheel stond onder leiding van dirigent Jan van Maanen. Koordirigent was Roy Voogd. De musici hadden zaterdag en zondag de tijd om het stuk ‘from scratch’ in te studeren, waarna op zondagmiddag de complete opera voor publiek werd uitgevoerd. De opvoering van het tragische en meeslepende meesterwerk van Verdi werd enthousiast ontvangen en was zo succesvol, dat werd besloten er een jaarlijks terugkerende traditie van te maken!

De presentatie van het concert was in handen van Eva Brouwer, bekend van RTV Utrecht. Zij vertelde tussen de delen door het verhaal van de opera.

De volgende solisten namen aan deze bijzondere operaproductie deel:
Mieke Doeschot – Aida
Ingrid Stijsiger – Amneris
Sebastian Brouwer – Radames
Arjan Man – Amonasro
Coert van den Berg – Ramfis
Frits Karskens – Koning
Marieke Steenhoek – Hogepriesteres

Aida_applaus

Dvd van het concert

Van het concert op 9 september 2012 is een dvd-opname gemaakt door TASK4 Studios. De dvd is nog steeds verkrijgbaar via deze website. Het fragment hieronder geeft alvast een indruk.